کندو سازی زنبور عسل
با توجه به تحقیقات سایت طب البدان؛ پایان مهاجرت زنبورها به ندرت به نابودی ختم می شود. اغلب پیشاهنگان که مأموران اکتشاف هستند با یافتن مکان مناسب به ملکه و زنبوران دیگر اطلاع می دهند که این مکان یا طبیعی است یا انسانی آن را تهیه کرده است. به هر حال زنبورها وارد مکان جدیدی که به عنوان کندو انتخاب نموده اند، می شوند. و کندو سازی زنبور عسل شروع می شود.
ساختن خانه ی جدید
کندویی که زنبورها برای لانه گزینی انتخاب کرده اند در حقیقت با تلاش خودشان «کندو» می شود و گرنه در بدو ورود، کندوی آنها عبارت است از حفره ای بدون موم و عسل. از این رو زنبورها شروع به ساختن خانه ی جدیدشان می نمایند؛
آنها که زودتر به سقف رسیدند با پاهای جلوی خود آویزان می شوند و سپس زنبورهای بعدی به ردیف اول متصل می شوند و این عمل ادامه می یابد تا ساختاری از زنبورها به شکلی تشکیل می شود در این حالت تعدادی از زنبورها به نظافت کندو مشغول شد عده ای دیگر درزها و شکافهای کندو را مسدود می سازند به تدریج فعالیت زنبورها در آوردن شهد گل ها آغاز می شود و بنیان خانه ی جدید با اولین محموله های شهد به این ترتیب گذاشته می شود.
اگر کار بر همین روال ادامه یابد ساختن کندو تقریبا سه ماه به طول می انجامد اما ممکن است در بعضی موارد عسل و موم در اختیار زنبورها قرار داده شود که در این صورت کار کندوسازی زودتر خاتمه می یابد.
بنای خانه از سقف
نکته ی ظریفی در شروع خانه سازی زنبورعسل وجود دارد که به شرح زیر میباشد:همان طور که گفته شد زنبورها خانه سازی خود را از سقف شروع میکنند که قرآن کریم در این مورد لفظ «یعرشون» را به کار برده است:
وأوحى ربک إلى النحل ان اتخذی من الجبال یبوتا و من الشجر و مما یعرشون
و پروردگار تو به زنبور عسل، وحی الهام غریزی کرد که از پاره ای کوه ها و از برخی درختان و آنچه داربست میسازند، خانه هایی برای خود درست کن.
معجزه علمی قرآن
که با کمی تفکر دقیق در آن می توان نحوه ی خانه سازی زنبور عسل را از این لفظ دریافت و این نیز موردی دیگر از معجزات علمی قرآن کریم به شمار می رود. از دیگر موارد می توان به فاصله ی زمانی میان نقل مکان زنبور عسل و شروع بهره برداری او از گل های جدید اشاره کرد.
همان گونه که گفته شد به طور طبیعی حدود دو یا سه ماه طول می کشد که کندوی جدید زنبور عسل ساخته شود و در این مدت توجه عمده ی زنبورها به کار ساخت و ساز است و پس از این فاصله ی زمانی بهره برداری از گل ها آغاز می شود.
«قرآن کریم» نیز با اشاره ی بسیار ظریفی وجود این فاصله ی زمانی را یادآور شده است. «ثم کلی من الثمرات» در این بخش از آیه ۷۰ سوره نحل کلمه ی ثم، به معنی «سپس» نشان دهنده ی این مطلب است که استفاده ی زنبورها از «ثمرات طبیعی» بلافاصله پس از لانه گزینی آغاز نمی شود بلکه یک فاصله ی زمانی در بین آن وجود دارد. و این موضوع نیز شاهدی دیگر بر لطایف قرآنی است که در زمینه ی حقایق علمی و طبیعی وجود دارد.
ثبت دیدگاه